Basic-Fit en Abovo Maxlead lanceren campagne met zanger Claude voor mentale gezondheid

Nieuws
Abovo Media
Geschreven door Abovo Media
Geschreven op: 11 september 2024Bewerkt op: 11 september 2024

AM Beyond*, onderdeel van Abovo Maxlead, lanceert in opdracht van Basic-Fit en in samenwerking met zanger Claude een krachtige bewustwordingscampagne. De campagne richt zich op de cruciale rol van sport in het bevorderen van zowel mentale als fysieke gezondheid en wordt ondersteund door MIND, Mental Health Europe en Te Gek!? Want één op de drie jongeren ervaart mentale problemen.

Mentale gezondheid is een urgent thema. Meer aandacht en bewustzijn voor dit onderwerp is hard nodig. In 2022 meldde de WHO dat door de corona pandemie angst en depressie wereldwijd met 25% zijn toegenomen.[1] Dit bleek afgelopen zomer ook uit onderzoek van het RIVM en de GGD, waaruit naar voren kwam dat één op de drie jongeren in Nederland mentale problemen ervaart. Veel voorkomende mentale problemen zijn onder andere stressklachten en eenzaamheid.[2]

#BLIJFBEWEGEN

Zanger Claude, Basic-Fit en AM Beyond* slaan de handen ineen en brengen met de lancering van de videoclip ‘La Pression’ de dialoog over mentale en fysieke gezondheid op gang. Basic-Fit koos zanger Claude als gezicht, want zijn persoonlijke binding met het thema maakt hem de ideale ambassadeur voor deze inspirerende boodschap. De videoclip, geproduceerd door CoolCreative, volgt het herkenbare verhaal van Kim waar het ogenschijnlijk goed mee gaat terwijl zij ondertussen veel mentale druk ervaart. Met de boodschap ‘Je bent niet alleen, #blijfbewegen’, laat Basic-Fit inzien dat bewegen helpt en niemand er alleen voor staat. Ook delen ambassadeurs zoals Isa Hoes, Enzo Knol en Gwen van Poorten uit Nederland en Joffrey Anane, Jonatan Medart en Jolien Boumkwo uit België in online video’s hun verhalen en positieve ervaringen met sporten. MIND, Mental Health Europe en Te Gek!? ondersteunen Basic-Fit en Claude met het onder de aandacht brengen van hun boodschap.

Claude: “De afgelopen twee jaar is mijn carrière snel gegaan en daar ben ik trots op! Maar die groei brengt ook druk met zich mee; een nummer 1 hit met je debuut is overweldigend. Veel mensen staan onder druk door werk en social media en het is zorgwekkend dat jongeren mentale problemen ervaren. Sporten helpt me fysiek en mentaal fit te blijven. Met “La Pression”, samen met Basic-Fit, vraag ik aandacht voor deze druk en hoe sport je helpt om ermee om te gaan.”

Sporten doet je goed voelen
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat regelmatig sporten helpt om beter met stress om te gaan en het heeft een positief effect op het zelfvertrouwen, slaap en humeur.[3] Daarom kan dit een krachtig middel zijn om je goed te voelen, zowel fysiek als mentaal. Het RIVM rapporteert dat steeds minder Nederlanders voldoende bewegen.[4] Door mensen bewust te maken van de positieve effecten van sport en hen te motiveren te bewegen, draag je op een positieve manier bij aan het verbeteren van de mentale gezondheid.

Erica van Vonderen-Hahn, CCO van Basic-Fit: “Bij Basic-Fit geloven we in fysieke en mentale gezondheid.Eén op de drie jongeren in Nederland heeft het moeilijk met mentale uitdagingen, waardoor onze missie belangrijker is dan ooit. We maken fitness toegankelijk voor iedereen, zodat mensen aan body én mind kunnen werken. Zo maken we samen de wereld gezonder en fitter. Onze samenwerking met zanger Claude is een geweldige aanvulling. Zijn energie motiveert anderen om actief aan hun gezondheid te werken. Laten we samen de boodschap verspreiden: je staat er niet alleen voor #blijfbewegen!” 

Daan Jongen, Lead Concept & Content bij AM Beyond*: “Bij AM Beyond* maken we content die raakt, content die mensen écht willen kijken. Met deze verhalende clip voor Claude en ambassadeurs die hun persoonlijke verhalen vertellen, brengt Basic-Fit een herkenbaar verhaal over mentale problemen dat resoneert bij de doelgroep waardoor de boodschap en één van de oplossingen (bewegen en sporten) op een oprechte en natuurlijke manier kan landen.

Dit partnerschap is onderdeel van de ‘Boost je Mood’-campagne en sluit aan bij verschillende programma’s die Basic-Fit eerder dit jaar introduceerde om een actieve levensstijl te promoten ter bevordering van het algehele welzijn. Volgende maand volgen nog meer initiatieven. Kijk voor meer informatie op basic-fit.nl/blijfbewegen 

Abovo Media - 24_1073013-Visual-Persbericht-Claude-BF-1200×628-zonder-logo

Overige Nieuwsberichten

Kennis
Abovo Media - Zeven krachten versterken Abovo Maxlead 500×500 V12
Zeven krachten versterken deze zomer het team van Abovo Maxlead
Nieuws
Abovo Media - Special Toverland week 29 2024 CCNL (5)-1080×1080
Toverland lanceert betoverende zomercampagne
Nieuws
Abovo Media - 6W9A7710_Abovo Maxlead klantendag 2024
Abovo Maxlead viert 25-jarig jubileum
Nieuws
Abovo Media - 6W9A8536_Abovo Maxlead klantendag 2024
Onze jaarlijkse Abovo Maxlead Klantendag
Nieuws
Abovo Media - CFO-Studio-Schaarste-Innovatie-Groei-1024×576-1
CFO Studio – interview met Theun Eijkemans
Nieuws
Abovo Media - 24_1086314 – Visual Persbericht Hubo 500×500-zonder logo
Hubo wordt klant bij Abovo Maxlead
Nieuws
Abovo Media - BYD-X-Giovanni-van-Bronckhorst
BYD is E-mobility partner van UEFA EURO 2024
Nieuws
Abovo Media - scherm_afbeelding_2023-11-07_om_10.17.21
Abovo Maxlead wint media pitch VGZ
Nieuws
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch mediabureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag